Upplevelser i Kullabygden

När du semestrar i Kullabygden behöver du inte leta länge efter något att göra. Här finns allt du kan önska för en minnesvärd semester för hela familjen. Kanske vill du bara ta det lugnt i en solstol på campingen eller ge dig ut på en upptäcktsfärd bland lokalproducerad mat, dryck, keramik, konst och spännande upplevelser i vår del av nordvästra Skåne.

Matupplevelser

Finfika hos Flickorna Lundgren

I Skäret, strax utanför Höganäs, hittar du ett anrikt café som är en upplevelse utöver det vanliga. Här har det serverats kakor och tårtor sedan 1938 och under nästan tre decennier var den gamle kungen Gustav VI Adolf stamgäst här.

Läs mer

Riktiga burgare och lokal pilsner på Garage

I ett gammalt garage på ett industriområde i Höganäs har den amerikanska södern flyttat in. Här serveras hamburgare, chili och buffalo wings som får folk att vallfärda hit. 

Läs mer

Napolitansk surdegspizza på Krukan i Mölle

Mölle krukmakeri är så mycket mer än ett krukmakeri. Här bakas surdegspizzan i 480 grader Celsius under 60 sekunder. Resultatet är något mer än bara en vanlig pizza, det är en bit av Italien som letat sig upp till vårat skånska Mölle.

Läs mer

Holy Smoke BBQ

Utaför Höganäs, på vägen mot Mölle, ligger Bräcke. Här ligger Holy Smoke BBQ, Sveriges kanske mest omtalade matställe bland grillentusiaster. Historien började 2014 med en eldsjäl (pun intended) och två containrar.

Läs mer

 

Sommar, sol och Kullahalvön 

Sola och bada

Lerbergets Camping ligger precis vid stranden, så det är inga problem att promenera rakt ut i havet för att svalka ned sig en solig dag. Det finns dock många spännande badplatser att besöka runt omkring Höganäs.

Läs mer

Nimis och Arx

I naturreservatet på Kullaberg står konstnären Lars Vilks skapelser Nimis och Arx. Nimis är ett virrvarr av tunnlar och torn, byggda av drivved, och sträcker sig upp till 25 meter upp i luften. Vägen till Nimis och Arx kan vara lite besvärlig och är tidvis ganska brant. Det är viktigt att ta på sig ett par rejäla skor och ta med sig en flaska vatten på turen.

Läs mer

Kullens fyr

Längst ute på Kullaberg stoltserar Kullens fyr med sina 78.5 meter över havet. Fyren är ett populärt turistmål och lockar årligen upp emot 300 000 besökare. Kullens fyr är vackert belägen i naturreservatet på Kullaberg och de branta stenklipporna ned mot havet bidrar till en naturskön inramning.

Läs mer

Tumlarsafari med Kullabergsguiderna

Kullabergsguiderna arrangerar varje sommar tumlarsafari där de tar dig med ut i en RIB-båt på en 1.5h lång tur runt Kullaberg. Vid ungefär 2/3 av turerna dyker tumlarna upp, ibland ända upp intill båten men inte sällan 10-20 meter ifrån.

Läs mer

Shoppingfynd

Saluhall i anrika lokaler

I den gamla fabrikslokalen där Höganäs Saltglaserat tidigare brände sin keramik huserar numera en ljuvlig saluhall med det bästa som Kullabygden och Skåne har att erbjuda.

Läs mer

Fynda på outletområdet

Är du intresserad av att fynda keramik, glas, kläder och böcker rekommenderas ett besök på Höganäs outletområde. Många produkter går att fynda på andrasortering eller från det utgående sortimentet.

Läs mer

För hela familjen, oavsett väder

Tropikariet i Helsingborg

Tropikariet i Helsingborg är en inomhusdjurpark där du rör dig riktigt nära djuren genom tropiska miljöer. Här vandrar du bland lemurer, fåglar, halvapor och krokodiler genom husets fyra våningar.

Läs mer

Boka din ledighet online

Du vet väl att du kan boka din ledighet online utan bokningsavgift och spara 75:-? Det går snabbt och enkelt och du får en faktura hemskickad direkt till dig. Om du har några frågor är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Välkommen!

Öppna onlinebokningen

Badvädret

Höganäs Energis väderinformation meddelar att det är 20°C i vattnet idag. Lufttemperaturen är 19°C.

Läs mer

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att ta del av vad som händer året runt på campingen. Du hittar oss på facebook.com/campinglerberget.

Lerbergets Camping i Höganäs

Lerbergets Camping i Höganäs | Lerbergsvägen 151, Lerberget

Phone | +46 (0)42 - 33 14 00

E-mail | info@lerbergetscamping.se

Facebook | facebook.com/campinglerberget