Spännande badplatser i Kullabygden

Lerbergets Camping ligger precis vid stranden, så det är inga problem att promenera rakt ut i havet för att svalka ned sig en solig dag. Sandstranden inbjuder till skön avkoppling precis runt hus(vagns)knuten.

I Höganäs kommun finns det dock flera spännande badplatser. Ute på Kullaberg hittar man t.ex. Ransvik där kvinnor och män till allmänhetens förfasan badade tillsammans i ett så kallat gemensamhetsbad i slutet av 1800-talet. Här badar man direkt från klipporna och redan efter några simtag bottnar man inte längre.

Söker man en riktigt långgrund strand ska man söka sig mot Kvickbadet mitt i centrala Höganäs. Denna city beach erbjuder kiosk, greengolfbana, utegym, duschar och gott om utrymme på den stora sandstranden. På denna mycket barnvänliga strand samlas barnfamiljerna under sommarmånaderna. Greengolfbanan erbjuder en annorlunda minigolfupplevelse som mer påminner om puttande på en långgolfbana än om vanlig minigolf.

En badupplevelse utöver det vanliga kan man annars finna i Solviken i Mölle. Har kan de vuxna bada bland klipporna och för barnen finns en speciell basäng omgiven av klipporna och havet. En vacker dag är det svårt att avgöra om man är i Skåne eller södra Europa.

Höganäs kommun har extra tillsyn av badplatserna vid Vikens Havsbad, Kvickbadet, Margreteberg, Solviken i Mölle och Farhultsbaden under hela högsäsongen. Kommunen ombesörjer att badplatserna är städade och att bryggor, badstegar och annan utrustning är i gott skick.

Foto: Solviken - Höganäs Kommun / Fotograf: Ej angiven

Tack för i år

Tack för i år. Nu har vi stängt för säsongen och öppnar igen i april 2023. Bokningen för säsongen 2023 öppnar den 17 januari 2023

Gällande coronavirus

Lite information kring situationen med Coronaviruset (covid-19) från Lerbergets Camping.

Läs mer ...

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att ta del av vad som händer året runt på campingen. Du hittar oss på facebook.com/campinglerberget.

Lerbergets Camping i Höganäs

Lerbergets Camping i Höganäs | Lerbergsvägen 151, Lerberget

Phone | +46 (0)42 - 33 14 00

E-mail | info@lerbergetscamping.se

Facebook | facebook.com/campinglerberget