Tumlarsafari med Kullabergsguiderna

När du är i Höganäs har du möjlighet att följa med på något som exotiskt som en tumlarsafari. En tumlare är en tandval som ser ut som en delfin och simmar omkring i vattnet hos oss i nordvästra Skåne. Kullabergsguiderna arrangerar varje sommar tumlarsafari där de tar dig med ut i en RIB-båt på en 1.5h lång tur runt Kullaberg. Vid ungefär 2/3 av turerna dyker tumlarna upp, ibland ända upp intill båten men inte sällan 10-20 meter ifrån.

Om inte tumlarna vill visa sig är resan i sig en upplevelse. Båten går längs med de mäktiga klipporna på Kullaberg med alla dess vikar och grottmynningar. Ibland får man även syn på sälar eller en pilgrimsfalk. Naturen kring Kullaberg har alltid något spännande att erbjuda.

Det rekommenderas att man bokar turen då de kan vara väldigt populära under sommaren. Det finns endast tolv platser på RIB-båtarna och turen lämpar sig från alla från 2 år och uppåt. Tänk på att vandringen ned till Paradise hamn kan vara lite besvärlig och att det inte lämpar sig att ta ned t.ex. en barnvagn. Det finns även avgångar som går från Mölle hamn som är mer lättillgänglig. Mer information om priser och bokning finner du hos Kullabergsguiderna.

Foto: Kullabergsguiderna / Fotograf: Johan Hammar

Vägbeskrivning

Boka din ledighet online

Du vet väl att du kan boka din ledighet online utan bokningsavgift och spara 75:-? Det går snabbt och enkelt och du får en faktura hemskickad direkt till dig. Om du har några frågor är du som alltid välkommen att höra av dig till oss. Välkommen!

Öppna onlinebokningen

Badvädret

Temperaturen i vattnet är idag 17°C enligt väderinformationen från Höganäs Energi. I luften är det 24°C.

Läs mer

Campingen är öppen

Nu har äntligen Lerbergets camping öppnat för säsongen 2024! Välkomna att möta våren i Skåne.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook för att ta del av vad som händer året runt på campingen. Du hittar oss på facebook.com/campinglerberget.

Lerbergets Camping i Höganäs

Lerbergets Camping i Höganäs | Lerbergsvägen 151, Lerberget

Phone | +46 (0)42 - 33 14 00

E-mail | info@lerbergetscamping.se

Facebook | facebook.com/campinglerberget